Maailma suurimal lasteraamatumessil näeb ligi 100 eesti lasteraamatut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteraamat.
Lasteraamat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti tutvustab esmaspäeval Bolognas algaval maailma suurimal lasteraamatumessil ligi sadat uuemat eesti lasteraamatut.

Põhja-Itaalias Bolognas algaval maailma suurimal ning mõjukaimal lasteraamatumessil tutvustatakse välismaistele kirjastajatele Eesti Lastekirjanduskeskuse eestvedamisel ligi sadat uuemat eesti lasteraamatut, teatas kultuuriministeerium BNSile.

Bologna lasteraamatumess kestab esmaspäevast neljapäevani ja on üheks olulisemaks lastekirjandusega seotud inimeste kohtumispaigaks kogu maailmas.

«Kindlasti annab messi õhustik osalejatele kuhjaga inspiratsiooni, võimaldab võrdlust kolleegidega laiast maailmast ja annab suurepärase võimaluse oma töid näidata ja tutvustada,» ütles kultuuriministeeriumi kirjandusnõunik Asta Trummel.

«Väga hea meel on, et aina rohkem meie lastekirjanikke teevad läbimurdeid teistesse keeltesse – paar kuud tagasi esitles edukalt Londonis oma raamatut Kertu Sillaste. Meie enim tõlgitud lasteraamatute autoril Piret Raual ilmub aga juba aprillis Prantsusmaal taas uus rohkete illustratsioonidega kaunis raamat.»

Trummeli sõnul on Bolognas esindatud arvukalt Eesti lastekirjanikke ja illustraatoreid – teiste seas Kätlin Vainola, Ulla Saar, Anti Saar, Gerda Märtens, Regina Lukk-Toompere, Viive Noor, Piret Raud ja Kertu Sillaste. Messil osalevad ka mitmed eesti lastekirjanduse asjatundjad nagu ajakirja «Täheke» peatoimetaja Ilona Martson ning kirjastaja ja kirjandusfestivali HeadRead juht Krista Kaer. Trummeli sõnul teeb kõige rohkem rõõmu, et tänavu on nii paljud eesti autorid leidnud tee Bologna messile.

Eesti Lastekirjanduse Keskuse direktori Triin Soone sõnul on messil palju kohtumisi, et Eesti lastekirjanduse paremikku ka maailmale tutvustada.

«Lastekirjanduse keskus on messil kuuendat aastat eesmärgiga kohtuda väliskirjastajatega ning pakkuda neile väljaandmiseks meie uuemaid lasteraamatuid,» selgitas Soone.

«Messil olemine on natuke nagu kirss tordil, sest suur töö tehakse ära enne või pärast messi, mil otsime sobivaid kirjastajaid, koostame tutvustavaid materjale ning tõlgime raamatukatkendeid. Siin saame aga kohtuda partneritega silmast silma ning sillutada teed edasiseks koostööks.»

Lisaks Bologna messi programmile selguvad Bologna lasteraamatumessi programmi osana ka maailma kahe suurima ja tähtsaima lastekirjanduse auhinna Hans Christian Anderseni ja Astrid Lindgreni mälestusauhinna laureaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles