Paet arutas ÜROs viisavabaduse ja suhete tihendamise võimalusi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti välisminister Urmas Paet.
Eesti välisminister Urmas Paet. Foto: AFP / Scanpix

Reedel pidas ÜRO Peaassambleel viibiv välisminister Urmas Paet kahepoolsed kohtumised Filipiinide, Colombia, Bosnia ja Hertsegoviina ning Botswana välisministritega.

Türgi välisministri Ali Babakaniga arutas Urmas Paet aga võimalust avada lennuliin Istanbuli ja Tallinna vahel. 

«Lennuliini avamine Turkish Airlines’i poolt Istanbuli ja Tallinna vahel annaks lisatõuke Eesti ja Türgi majanduslikule, kultuurilisele ja turismialasele koostööle,» ütles Paet.

Kohtumistel Filipiinide välisministri Alberto Romulo ja Botswana välisministri Phandu T.C. Skelemaniga tegi Urmas Paet ettepaneku Eesti kodanike viisavabaks  reisimiseks neisse riikidesse.

Kohtumisel Bosnia ja Hertsegoviina välisministri Sven Alkalajga tunnustas Urmas Paet Bosnia ja Hertsegoviina liitumist Aadria hartaga.

«Liitumine Aadria hartaga on oluline samm teel NATO liikmelisuse poole. Eesti on jätkuvalt valmis jagama oma kogemust NATO ja Euroopa Liiduga liitumise osas,» ütles Paet.

Paet ja Colombia välisminister Jaime Bermudez Merizalde arutasid Euroopa Liidu ja Ladina-Ameerika riikide kaubanduskõneluste seisu, sealhulgas küsimust banaanide impordi hõlbustamise võimalustest.

Ühtlasi tänas välisminister Paet Colombia kolleegi, et Colombia kehtestas viisavaba reisimise võimaluse Eesti kodanikele alates käesoleva aasta maist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles