Anvelt: trahvieelnõu hääletus näitas, et koalitsioonis ei ole kõik korras (6)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt.
Andres Anvelt. Foto: Liis Treimann

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimehe Andres Anvelti sõnul näitas trahvieelnõu läbikukkumine, et koalitsioonis ei ole kõik korras.

«Asjad, mis on kokku lepitud ka koalitsioonileppes, ei toimi. See annab mitte kõige parema signaali, olgem ausad,» ütles Anvelt hääletuse järel Postimehele. Tema sõnul võtab tänasel hääletusel toimunu kindlasti jutuks ka koalitsiooni eestseisus.

Kui varem on koalitsioon ootamatult läbi kukkunud eelnõud juba järgmisel päeval uuesti algatanud, siis seekord pole seda Anvelti sõnul plaanis. Tema kinnitusel jääb parlament ootama justiitsministeeriumi sügiseks lubatud eelnõu, mis lisaks trahviühiku tõstmisele näeks ette ka väärteokaristuste sidumise inimese sissetulekuga.

Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Valdo Randpere sõnul jäi eelnõu vastuvõtmine selle taha, et osa koalitsioonipoliitikuid ei saanud istungil osaleda. «Kuna lennufirmad on viimastel päevadel ootamatult tühistanud hulgaliselt lende, siis ei jõudnud päris mitu koalitsioonipoliitikut riigikogu istungile. Tegemist oli kahetsusväärse tööõnnetusega,» ütles ta fraktsiooni teatel.

Randpere sõnul loodab koalitsioon trahviühiku suurendamise riigikogus uuesti ette võtta sügishooajal ning siis koos väärtegude suurema revisjoniga.

Riigikogus jäid täna napilt vastu võtmata seadusemuudatused, mis oleksid tõstnud väärteotrahvide määramise aluseks oleva trahviühiku suuruse neljalt kaheksale eurole. Eelnõu poolt hääletas 50 Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu saadikut, samas kui vastuvõtmiseks vajanuksid muudatused vähemalt 51 riigikogu liikme toetust.

Eelnõu vastu hääletas 42 riigikogu liiget, kelle hulka kuulusid opositsioonisaadikute kõrval ka reformierakondlased Igor Gräzin, Madis Milling ja Anne Sulling. Samuti Reformierakonda kuuluv Aivar Sõerd hääletusel ei osalenud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles