Järgmisena pakutakse presidendiks Peeter Ernitsat

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Ernits
Peeter Ernits Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid peab Keskerakonnale sobivaks presidendikandidaadiks hoopis riigikogu liiget Peeter Ernitsat.
 

«Peeter Ernits on oma nõusolekut kinnitanud ning leian, et ta suudaks tõesti olla rahva ühendaja,» ütles Karilaid erakonna pressiteate vahendusel. Tema hinnangul pole Ernitsal poliitilisi luukeresid kapis, Ernits oleks puhta minevikuga riigimees.

«Olen veendunud, et Ernits suudab olla ka tõeline riigi valupunktidele osutaja ja võimuerakondade tasakaalustaja. Kui Ilves kritiseeris peamiselt enda rahvast ja kiitis valitsusele peamiselt takka, siis Ernitsas on olemas lennartmerelik autonoomsus ja julgus ühiskonda uuendada ja olla ühiskonnale õigluse majakaks,» teatas Karilaid, kes peab Ernitsat seetõttu väärikaks kandidaadiks.

«Reps on hea, aga Ernits veel parem»

Keskerakondlased on asunud üksteise võidu kandidaate välja pakkuma. Üks leer toetab Mailis Repsi, Karilaid on ise pakkunud presidendikandidaadiks ka ettevõtjat ja pangandustegelast Indrek Neiveltit, kel on tema sõnul plekitu minevik ja positiivne maine. Lisaks mõtleb presidendi ametikohale ka ametist kõrvaldatud Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

«Reformierakonnal on neli-viis kandidaati. Nüüd algas meie presidendi valimiskampaania tuline spurt. Mailis Reps on igati tore ja hea inimene, aga Peeter on veel parem – ta on ajakirjanikuleiba söönud, ta on loodusmees, ühiskonna asjadega pidevalt kursis. On olnud ka Maalehe peatoimetaja asetäitja, niiet ma arvan, erakonna sisene debatt on loomulik,» ütles Karilaid, kelle sõnul on ka Savisaar jätkuvalt hea kandidaat.

«Eks ta jälgib seda erakonna siseelu suure huviga ja hakkab lähiajal oma valikuid tegema, kas ta sekkub presidendirallisse või ei sekku.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles