Tuttava naise identiteedi varastanud meest ootab karistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees lõi oma tuttavale naisele Facebookis võltskonto.
Mees lõi oma tuttavale naisele Facebookis võltskonto. Foto: SCANPIX

Harju maakohus langetab mai lõpus otsuse mehe suhtes, kes varastas enda tuttavalt naiselt identiteedi, et suhtlusvõrgustike abil tema mainet kahjustada.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab 40-aastast Margust ähvardamises ja teise inimese identiteedi ebaseaduslikus kasutamises.

Süüdistuse kohaselt avas Margus 2014. aastal oma naistuttava isikuandmeid kasutades Facebooki ja Rate'i kontod, kus lõi naisest teadlikult vale ettekujutuse, et kahjustada tema mainet. Muu hulgas lõi Margus mulje, et naine tarbib narkootikume ja soovib luua meestega uusi tutvusi. Samuti vestles Margus libakontolt ebatsensuurelt ja lugupidamatul moel ühe teise inimestega.

Lisaks saatis Margus süüdistuse järgi kannatanule arvukalt mobiilisõnumeid, kus ähvardas naist ja tema alaealist tütart nii tapmise kui ka tervisekahjustusega.

Prokurör Eleliis Rattam palus kohtul mees süüdi tunnistada ning mõista talle liitkaristuseks kahe aasta ja kaheksa kuu pikkune vangistus. Sellest tuleks kohe ära kanda kolm kuud vangistust. Ülejäänud kaks aastat ja viis kuud tuleks aga mõista tingimisi, kolmeaastase katseajaga. 

Samuti palus prokurör süüdistatavalt välja mõista menetluskulud, milleks on kaitsjatasu riigi õigusabi korras kaitsjale Talvi Vaskele kohtueelses ja kohtumenetluses ning kohtu sundraha teise astme kuriteo toimepanemise eest 645 eurot.

Kaitsja palus tema kaitsealune õigeks mõista. Kui aga kohus otsustab ikkagi tunnistada Margus süüdi, siis mõista talle kergem karistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles