Eesti sai üle viie aasta juurde uue kohtunikuabi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumendid
Dokumendid Foto: SCANPIX

Teisipäeval astus ametisse kohtunikuabi Tiina Kullamä, kes on üle viie aasta esimene sellel töökohal ametivande andnud justiitsametnik.

Kullamä asus tööle Tartu maakohtu kinnistusosakonda. Vahetult enne kohtunikuabiks nimetamist töötas Tiina Kullamä Jõhvi vallavalitsuses. Kohtunikuabi töö aga ei ole talle uus, sest selles ametis töötas ta ka aastatel 2004–2010, esmalt Tallinna linnakohtus ja seejärel Viru maakohtus. Märkimisväärne on uue kohtunikuabi nimetamine veel seetõttu, et viimati toimus selline sündmus aastal 2011. 

«Kohtulikes registrites on väga väike ametnike voolavus ning on võimalik, et kohtunikuabid on üks väikseima voolavusega ametigruppe terves avalikus teenistuses. Viimati nimetati kohtunikuabi ametisse 2011. aastal ning pärast seda pole olnud vabu kohtunikuabi ametikohti, mida täita,» selgitas justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuuli sündmuse erakordust.

«Seetõttu pole ka seni ühtegi konkurssi toimunud ega ühtegi kohtunikuabi ametisse nimetatud. Kuna nüüd see võimalus tekkis, siis otsustasime ka ametikohta täita. Järgmise kohtunikuabi konkursi planeerima välja kuulutada sügisel, siis juba kahele kohale,» lisas Tuulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles