Fotod: Jüri Ratas tunnustas idapiiri ehitustempot (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koidula piiripunkti ja Piusa kordonit pühapäeval külastanud peaminister Jüri Ratase sõnul on idapiiri ehitustööd olulise sammu jagu edasi liikunud, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

«Politsei- ja piirivalveamet on teinud väljapaistvalt professionaalset tööd piiri väljaehitamisel,» ütles Ratas ja lisas, et piirivälja ehitamisel saadud kogemus on hindamatu ning tulevikus saab ekspertiisi jagada juba ka teistele. «Eesti idapiir saab olema üks moodsamaid ja kõrgtehnoloogilisemaid piire Euroopas.»

Maismaapiiri tähistamise tööd on jõudnud lõpusirgele – Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni 556 piiripostist on paigaldatud 535 piiri- ning vahepiiriposti. Piir on puhastatud ning rajamisel on kaks katselõiku.

Ratas märkis, et väljaehitatud ja korralikult hooldatud piir lihtsustab oluliselt PPA tööd nii ebaseaduslike piiriületajate tabamisel kui ka eksimusest tekkinud piiriületustel, samuti tagab see piirivalvuritele paremad töötingimused.

Ratas tunnustas samuti piiri ääres elavaid maaomanikke, kes on jõudnud riigiga kokkuleppele, et nende kodumaadelt jooksev piir puhastatakse ja ehitatakse välja ning nad mõistavad, et see on riigi julgeolekut arvestades oluline.

Ratas sai ülevaate Piusa kordonist, kordonis töötavate PPA ametnike elu- ja olmetingimustest ning külastas Koidula piirpunkti, kuhu paigaldatakse uut läbivalgustusseadet.

Idapiiri välja ehitamine ja selle katmine tehnilise ja elektroonilise valvega jõuab lõpule 2019. aasta alguses. Kokku investeerib riik idapiiri ehituseks ligi 74 miljonit eurot.

Ratas külastas idapiiri koos PPA peadirektori Elmar Vaheri ja Lõuna prefekti Vallo Koppeliga. Ühtlasi külastas Ratas Piusa kordonit ning Koidula piiripunkti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles