Raivo Aeg kinnitas kandideerimist Tallinna linnapea kohale

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Aeg
Raivo Aeg Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Saaremaa piirkonna juhatusse kuuluv riigikogulane Raivo Aeg andis oma nõusoleku kandideerida sügisestel kohalikel valimistel Tallinna linnapeaks.

«Mulle tehti ettepanek Tallinna linnapea kohale kandideerida,» kinnitas Aeg Meie Maale. Täna kogunev IRLi Tallinna piirkonna juhatus peaks otsustama, kas toetab konsensuslikult Aegi kandidatuuri. «Sealt edasi tulevad juba järgmised otsused,» vastas Aeg küsimusele, kas ta kohalikel valimistel Saaremaa vallavolikokku ei pürgi. Teatavasti annab n-ö kahe tooli seadus riigikogulasele võimaluse ka volikogu liige olla.

Teist küsimust, kuidas mehe enda sisetunne ütleb – eelistada Saaremaal või Tallinnas kandideerimist –, nimetas Aeg liiga raskeks, et sellele vastata. «Üks asi on meeldimine ja emotsionaalne otsus, teine aga erakonna kohta pragmaatilistel kaalutlustel otsuse tegemine. Neljapäeval, reedel selgub kõik, siis saan lõplikult vastata. Praegu seda teha ei saa,» sõnas Aeg.

IRLi endiste liidrite Margus Tsahkna ja Marko Mihkelsoni erakonnast lahkumises ei näe ta IRLi madalseisu teket. «Ega reiting ei olnud ka siis kõrge, kui nad erakonnas olid. Reiting asus sama koha peal ja võib-olla ehk madalamalgi, kui seda viimaste näitajate põhjal. Seda ei saa siduda, et Tsahkna ja Mihkelsoni lahkumise tulemusena oleks IRLi reiting langenud,» rõhutas Aeg, kes avaldas lootust, et uus juhatus suudab parteil uuesti «noka püsti» tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles