Eesti toetab Elevandiluuranniku lapsi ning naisi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigla Elevandiluurannikul.
Haigla Elevandiluurannikul. Foto: SCANPIX

Välisministeerium eraldab ÜRO lastefondi (UNICEF) kaudu 55 000 eurot Elevandiluuranniku vägivallas ja kokkupõrgetes kannatanud laste ja naiste abistamiseks.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on vägivald Elevandiluurannikul kestnud alates 2010. aasta novembris toimunud presidendivalimistest ja kokkupõrgetes on hukkunud üle 500 inimese.

Välisminister lisas, et humanitaarolukord on Elevandiluurannikul katastroofiline. «Ligi 90 000 inimest, kelle hulgas on peamiselt naised ja lapsed, on põgenenud naaberriiki Libeeriasse. Üle 300 000 on asunud ümber riigi sees ja ka sisepõgenikest üle poole on naised ja lapsed,» rääkis Paet.

Lisaks seisab riik silmitsi ka ulatusliku näljahäda ja joogivee puudusega, mistõttu on UNICEF esitanud taotluse 51 miljoni USA dollari suuruse täiendava humanitaarabi saamiseks. Välisministeerium otsustas UNICEFi humanitaarabipalvele vastata ning anda omapoolne panus Elevandiluuranniku laste ja naiste toetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles