Häkker ründas Tori valla kodulehte

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori valla kodulehe fragment.
Tori valla kodulehe fragment. Foto: www.torivald.ee

Täna öösel murdis Fawaz Al-Wahaiby nimeline häkker sisse Tori valla koduleheküljele www.torivald.ee, blokeerides seal avaldatud info kasutamise.


Tori vallavalitsuse arendusnõunik Kalev Mitt ütles, et häkker blokeeris lehekülje öösel, praegu tegelevad asjatundjad selle kordategemisega, kirjutab Pärnu Postimees.

«Kui suurt kurja häkker tegi, ei oska veel öelda, sain isegi sellest alles natuke aega tagasi teada. Tegeleme praegu lehekülje taastamisega,» lausus Mitt.

Miti sõnul pääses häkker ligi vaid kodulehel kõigile vaatamiseks mõeldud avalikule infole nagu telefoninumbrid, valla teated ja muu valla elanikele mõeldud info.

«Valla dokumente selles serveris ei olnud. Need asuvad teistes serverites,» märkis ta.

Mitt ei osanud öelda, miks häkker just Tori valla kodulehe oma rünnakuobjektiks valis.

«Võõrastesse arvutitesse sissemurdmine on osade inimeste töö. Ei oska arvata, miks meie ette jäime. Ju on riigiasutuse serverisse huvitavam sisse murda, meie lehel on ka päris suur külastatavus,» lausus Mitt.

Tori valla arendusnõuniku sõnutsi näitab rünnak, et valla kodulehel on turvaauk. «Peame üle vaatama, kuidas häkker meile ligi sai. Arvan, et ka teised omavalitsused vaatavad oma arvutisüsteemid nüüd üle,» lausus Mitt.

Veidi enne kella üheksat sai Tori valla koduleht taas töökorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles