Riigi teenetemärkide valmistamine seisab kohtuvaidluse taga

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Miniplast valmistatud teenetemärk
OÜ Miniplast valmistatud teenetemärk Foto: Mihkel Maripuu

Rootsi ja Soome autasusid Kuressaares valmistav Sporrong Eesti võitis riigihanke ka Eestis, kuid konkurendi algatatud kohtuvaidluse tõttu pole ühtegi teenetemärki valminud ja nende hind on oluliselt kallinenud.

Sporrong Eesti OÜ võitis mullu novembri lõpul riigihanke teenetemärgikomplektide valmistamiseks. OÜ tegi soodsaima pakkumise, kuid selles esines pisivigu ning nii valiti teenetemärke valmistama seni neid teinud OÜ Miniplast, kirjutas Õhtuleht.

Sporrong vaidlustas detsembri lõpul hanketulemused, leides, et puudused pole olulised, nende kõrvaldamine ei eelda pakkumise muutmist ja seega pole Sporrongi pakkumise tagasilükkamine seadusega kooskõlas. Viidati, et ka OÜ Miniplast pakkumises oli vigu, kuid neid ei arvestatud.

Jaanuaris otsustas riigihangete vaidlustuskomisjon anda vaidluses Sporrongile õiguse, kuid sellega saaga ei lõppenud ning nüüdseks on vaidlus jõudnud Tallinna halduskohtusse, kus osapoolteks on presidendi kantselei, OÜ Miniplast ja Sporrong Eesti OÜ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles