Jõhker peksja võib aastateks vangi minna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla noormehe, kes uurimisandmetel tekitas kannatanule peksmisega eluohtlikke vigastusi ning põhjustas raske psüühikahäire.

Eeluurimisel kogutud andmetel toimus jõhker peksmine 2009. aasta 10. oktoobril Paldiskis Rae tänaval, kus 23-aastane Igor ründas teist meest, paiskas ta rusikahoobiga pikali ning asus seejärel teda jalgadega peksma. Kukkudes pea ära löönud kannatanu sai eluohtlikke vigastusi, lisaks selgus hiljem, et peksmine tõi talle kaasa ka raske psüühikahäire.

Politsei pidas Igori kahtlustatavana kinni päev pärast peksmist ning temalt võeti allkiri elukohast mittelahkumise kohta. Kohtueelse uurimise lõppedes sai noormees süüdistuse raskete tervisekahjustuste tekitamises, millega kaasnes oht elule ning kannatanule raske psüühikahäire.

Esmaspäeval leppisid menetluspooled Harju maakohtus toimunud eelistungil kokku, et kohus hakkab Igori süüasja arutama järgmise aasta 8. veebruaril. Kohtus süüdimõistmisel ootab Igorit kuni 12-aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles