Vaher: ühe inimese hukkumise hind liikluses on miljon eurot

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Tallinna ringteel.
Liiklusõnnetus Tallinna ringteel. Foto: Virgo Rikk

Siseminister Ken-Marti Vaheri sõnul näitab Tallinna Tehnikaülikooli ja maanteeameti analüüs, et ühe inimese hukkumine liikluses läheb ühiskonnale maksma ligi miljon eurot ehk siis umbes 15 miljonit Eesti krooni.

Vaher rääkis riigikogu ees eelarveprotsessist ja lubas, et siseministeerium esitab riigieelarve koostamise protsessis omapoolse lisataotluse ja nad loodavad teatud selgetele argumentidele tuginedes saada eelarvevahendeid juurde.

Samas rõhutas Vaher, et tõhusaim vahend rahapuudust vältida on rahavajadus eos hoida ära, mis aga tähendab äärmiselt olulist panust ennetustöösse.

«Ma ise usun ennetusse ja väga tugevalt selleks, et inimelusid säästa,» sõnas ta.

Tema sõnul tegi ta eelmisel nädalal väikese algatuse ja kutsus ühise laua taha kõik Eesti alkoholitootjad ja jaemüüjad, kes võiksid kaasa aidata uppumissurmade vähendamisele.

«Need kokkulepped, mida tunni-pooleteise jooksul sõlmisime, ma arvan, tähendavad seda, et meie riigi poolt maksumaksja rahaga rahastatavatesse ennetuskampaaniatesse ja teavituskampaaniatesse tulevad kaasa ka erasektori jõud ja energia,» selgitas Vaher.

Lisaks tuleb Vaheri hinnangul üha enam panustada vabatahtlike kaasamisse, et tagada sisejulgeolekut.

Vaheri sõnul on Eestis palju hajaasustusega piirkondi ja seetõttu tuleb kogukondi, külasid ja kohalikke inimesi võimalikult palju kaasata, et oleks olemas teatud elementaarne päästevõimekus ja võimalus appi tulla näiteks avaliku korra nõuete järgimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles