Doonorite selts kutsub inimesi ka puhkuse ajal verd loovutama

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Doonorite Selts kutsub juulis ja augustis toimuva reklaamikampaaniaga verd loovutama puhkust nautivaid eestlasi, kes on Euroopaga võrreldes keskmisest märksa nooremad doonorid.

«Meenutame suvepuhkuse ajal reklaamikampaaniaga Euroopaga võrreldes palju noorematele Eesti vereloovutajatele, et ka ilusate ilmade ajal vajavad haiglad doonoriverd,» ütles Eesti Doonorite Seltsi juhatuse liige Hannes Rumm.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) verekeskuse andmetel on 78 protsenti Eesti vereloovutajatest nooremad kui 40 eluaastat. Euroopas on alla 40-aastaseid doonoreid keskmiselt 60 protsenti ning Euroopa suurima rahvaarvuga riigis Saksamaal näiteks 55 protsenti.

«Meele teeb rõõmsaks teadmine, et Eestis on just nooremad inimesed kõige lahkemad doonorid, kes aitavad oma verega raskelt haigeid või õnnetustes vigastada saanud inimesi,» märkis Rumm.

Eelmisel aastal sai Eesti haiglates erinevate verekomponentide ülekandeid üle 17 000 patsiendi. Vereloovutajate arv tõusis PERH-i verekeskuse andmeil Eestis eelmisel aastal 36 136 inimeseni ning viimastel aastatel on kasvanud ka püsidoonorite arv, kes käivad verd loovutamas mitu korda aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles