Erkki Koort: Londoni rahutused annavad halba eeskuju

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öised rahutused Londonis.
Öised rahutused Londonis. Foto: SCANPIX

Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort ütles Londoni rahutuste mõjusid hinnates, et kuigi need Eestit otseselt ei puuduta, annab toimuv igal juhul halba eeskuju.

«Eks see negatiivset eeskuju annab kindlasti,» ütles Koort, kes aga ei pea tõenäoliseks, et sarnane olukord lähiajal ka Eestis võiks tekkida.

«Ma pigem kahtlen selles, kuigi seda ei saa mitte kunagi välistada – ka Londonis said sündmused alguse justkui valeinformatsioonist,» ütles ta. Samas märkis Koort, et kui näiteks naaberriikides Lätis ja Soomes korraldati majanduslanguse ajal meeleavaldusi, siis Eestis midagi sellist ei toimunud, mis räägib pigem väiksemast rahutusteohust.

Londonis toimuva põhjuseks peab Koort pingeid ühiskonnas, olgu nendeks siis tööpuudus või sotsiaalsed probleemid laiemalt. «Selliste rahutuste põhjuseks on alati mingid sotsiaalsed probleemid ja alati tiirleb ka rahumeelsete meeleavalduste ümber mingi hulk inimesi, kes püüavad seda ära kasutada. Seda me nägime ka Pronksiööl, kus kurjategijad kasutasid juhust, et poode röövida,» rääkis ta.

Briti võimude tegevust hindas Koort pädevaks, kuna olukord on praeguseks kontrolli alla saadud. «Kõige olulisem on provokaatorite arreteerimine – nende neutraliseerimise järel sündmused sellises ulatuses enamasti lakkavad,» ütles asekantsler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles