Ilves: Tallinn meenutab Siberi küla

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lasteaedade kordategemise nimel võitleb ka algatus «Raha lastele».
Tallinna lasteaedade kordategemise nimel võitleb ka algatus «Raha lastele». Foto: www.rahalastele.ee

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul saab Tallinn mõne probleemi lahendamisega nii halvasti hakkama, et meenutab kohati Siberi küla, mitte Eesti pealinna.

«Tallinna tänavad meenutavad talvel pigem Siberi küla,» ütles Ilves presidendikandidaatide debatis Vikerraadios, lisades, et sama paralleeli saab tuua ka suvel, «kui kasutatakse okastraati, et parandada lasteaedade katkiseid aedu.»

Ta märkis, et samal ajal leitakse raha, et teha saateid Tallinna Televisioonis.

«Meil on ka liiga suured kohaliku omavalitsuse üksused, kelle käes on väga palju raha, aga kes ei allu nendele läbipaistvusmehhanismidele, mis on teinud riigiaparaadi päris korruptsioonivabaks,» rääkis president.

«Riigikontroll saab ainult vaadata, kui tulemuslikult on kasutatud raha, et teha propagandasaateid, aga ei saa vaadata, kas see üldse toimib ja milline on seal korruptsiooniaste.»

Tema vastaskandidaat Indrek Tarand ütles, et selle ja mitmete muude Eesti hädade põhjus on ENSV pärand, mille vastu võitlemine on raske, aga mitte lootusetu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles