Vangid esitavad aastas kohtule riigi vastu üle 1000 kaebuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakaamerad ja valjuhääldid vanglaaia juures.
Turvakaamerad ja valjuhääldid vanglaaia juures. Foto: SCANPIX

Vangid saadavad iga kuu riigi vastu kohtutesse kümneid kaebusi, aastas ulatub aga kaebuste arv kokku üle 1000.

Justiitsministeeriumi andmetel on kinnipeetavad esitanud tänavu esimesel poolaastal halduskohtutesse 626 riigi vastu suunatud kaebust. Kogu möödunud aasta jooksul oli selliseid kaebusi kokku 1360.

Mullu esitatud kaebustest tagastasid kohtud esitajatele läbivaatamata 702 kaebust, sisuliselt vaadati läbi 543 ning rahuldati 81 kaebust.

Justiitsministeeriumi õigusloome ja arenduse talituse juhataja Kaidi Lippuse sõnul on ministeerium analüüsinud ja arutanud koos kohtunikega võimalusi, mis teeksid vangide kaebuste menetlemise riigi jaoks odavamaks ja vähem koormavaks.

«Vajalikud muudatused on juba ettevalmistamisel ning nendega on kavas välja tulla veel sel aastal. Muuhulgas on näiteks plaanis koondada kaebuste lahendamise tõhustamiseks ja praktika ühtlustamiseks vangide kaebuste menetlemine ühte kohtusse – Tartu halduskohtusse, kus asju lahendaksid valdavalt nendele kaebustele spetsialiseerunud kohtunikud ja tugipersonal,» rääkis Lippus BNSile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles