Pensionäri ähvardab vangla ja auto konfiskeerimine

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Prokurör küsis eile Kuressaare kohtumajas varem kolm korda auto purjuspäi juhtimise eest kriminaalkorras karistatud ja sel kevadel taas kahel järjestikusel päeval vindisena roolist tabatud 64-aastasele pensionärile rohkem kui aasta pikkust reaalsest vangistust ning talt Škoda Felicia konfiskeerimist.

Süüdistuskokkuvõtte järgi sõitis joobes Jüri tänavu 21. aprillil Škoda Feliciaga venna sünnipäevale, kust napsisena autoga koju tagasi soovis minna, kirjutas Meie Maa.

«Üksi elades tekkis masendus ja mul on jalad haiged, muidu ei oleks ma autoga sünnipäevale sõitnud,» rääkis Jüri eile kohtus.

Päev hiljem laekus abipolitseinikule info, et sama mees võib taas purjuspäi autoroolis olla ning nii ka oli – politseinikud tuvastas Jüril joobe, kes seekord väitis, et oli vaja pead parandada.

Ringkonnaprokurör Svetlana Maripuu palus eile kohtul Jüri süüdi tunnistada sõiduki alkoholijoobes juhtimises ja karistuse täitmisest kõrvalehoidumises (mees tabati auto roolist pärast juhtimisõiguse äravõtmist – toim) ning küsis talle kaheksa kuu pikkust reaalset vangistust ja lisakaristusena nõudis prokurör pensionärilt kaheks aastaks mootorsõiduki juhtimise õiguse äravõtmist ning sõiduauto kui kuriteo toimepanemise vahendi konfiskeerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles