Minister haaras hundikahju hüvitamisel sarvist

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt
Hunt Foto: SCANPIX

Saaremaa talupidajate liidu pöördumine põllumajandusministeeriumisse huntide tekitatud kahju osas pani põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi vastust otsima keskkonnaminister Keit Pentuselt.

Seederi sõnul ei ole taolised juhtumid paraku harvaesinevad, kus põllumajandus- ja kalandussektori esindajad pöörduvad huntide, kobraste, kormoranide või muude loomade ja lindude tekitatud kahjude korvamise küsimuses just põllumajandusministeeriumi poole, kirjutas Saarte Hääl.

Seeder palub Pentuse juhitaval ministeeriumil kaaluda võimalust jahinduspoliitiliste meetmete võtmiseks, et nimetatud kahjusid vähendada.

«Euroopa Komisjonilt tuleks taotleda riigiabi luba kaitsealuste loomade ja lindude tekitatud kahju hüvitamiseks vastavalt maaelu ja põllumajandusturu korraldamise seaduses sätestatud korrale,» nentis Seeder, lisades, et sellise loa on 2010. aasta alguses taotlenud ja saanud näiteks Saksamaa.

Põllumajandustootjate olukorda raskendab ministri sõnul ka asjaolu, et Eestis ei ole kehtivat kindlustussüsteemi, mis võimaldaks põllumajandustootmist loomade ja lindude rünnakutest tekkinud kahjude vastu kindlustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles