Hanso: Afganistani konflikti lahendamise võti võib peituda Pakistanis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hanso
Hannes Hanso Foto: Elmo Riig / Sakala

Üha rohkem tõendeid näib kogunevat selle kohta, et Pakistan mängib kaksikmängu, olles USA partner ja tehes samas koostööd Talibaniga, seetõttu võib Afganistani konflikti lahendamise võti ollagi hoopis Pakistanis, ütles kaitseuuringute keskuse analüütik Hannes Hanso.

Hanso rääkis Vikerraadio saates «Uudis +», et USA ei julgenud mais Pakistani isegi teavitada, et nad lähevad Osama bin Ladenit kinni võtma, kuna eeldati, et riigi luureteenistus nagunii lekib, vahendas ERR Uudised.

«Kui see on tõsi, siis on Pakistan mänginud kogu aeg kaksikmängu, ühest küljest on nad saanud tohutut sõjalist abi USA-lt, miljardite dollarite eest, nad on olnud USA partner terrorismivastases sõjas pika perioodi jooksul. Samal ajal väidetakse aga, et Pakistani luureteenistus on teinud kogu aeg ka koostööd algselt nii Talibani loomise juures kui ka Haqqani võrgustiku rajamise ja toetamise juures,» märkis Hanso.

Ta lisas, et selle kohta koguneb üha enam tõendeid ning USA viimase aja süüdistused on muutunud väga rängaks, kui kahtlustatakse, et 100 miljoni elanikuga Pakistani riik, millel on ka tuumarelv, toetab reaalselt jätkuvalt terroriste nii oma hõimupiirkondades kui ka Afganistanis ja Indias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles