Porgandipadjal kana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porgandipadjal kana
Porgandipadjal kana Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

30 min

380 kcal

500 g porgandeid (võid kasutada ka külmutatud miniporgandeid)

2 sl võid või oliiviõli

1,5 dl värsket apelsinimahla

poole pöidla pikkune jupp ingverit

1 tl sidrunimahla

peotäis meelepärast maitserohelist

Kanafilee :

4 väikest või 2 suuremat kana rinnafileed

1 sl võid ja 3 sl oliiviõli

soola-pipart

1 sl hakitud tüümiani

soovi korral 1 dl valget veini

1 dl vahukoort

Pane riivitud porgandid, või, apelsinimahl ja riivitud ingver kastrulis keema. Keeda-prae, kuni porgand on pehme ja vedelik on peaaegu kadunud. Lisa sidrunimahl ja ürdid.

Kuumuta pannil või ja õli. Vasarda kanafileed vajadusel õhemaks, maitsesta soola-pipra ja tüümianiga ning prae mõlemalt poolt kenasti kuldseks. Tõsta kohe fooliumisse tahenema. Vala pannile vein ning kraabi praadimise ülejäägid kenasti veini sisse. Keeda 4 minutit ja lisa vahukoor. Serveeri kana ja porganditega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles