Kohus: valitsus ei venitanud võõrkeelsetele koolidele erandite andmisel

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tallinna halduskohus jättis rahuldamata Tallinna linna kaebuse, mille kohaselt tulnuks Vabariigi Valitsusel lahendada Tallinna volikogu esitatud gümnaasiumide õppekeele erandite taotlused 30 päeva jooksul või hiljemalt 1. septembriks.

Kohus jättis linna kaebuse täielikult rahuldamata ja leidis, et valitsus ei ole õigusvastaselt viivitanud nende taotluste lahendamisega, teatas haridusministeerium.

Tallinna halduskohus juhib eile langetatud otsuses tähelepanu sellele, et kõnealuste erandite otsustamine puudutab väga paljusid inimesi ning seega ei saa neid otsuseid teha kiirustades.

Tänavu kevadel laekusid haridusministeeriumile Narva ja Tallinna linnavolikogu taotlused teha kokku seitsmeteistkümnele vene õppekeelega gümnaasiumile erand eestikeelsele aineõppele üleminekul. Juulis otsustas valitsus anda ajapikendust eestikeelsele aineõppele üleminekul kahele täiskasvanute gümnaasiumile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles