Politsei: side- ja elektrikaabli vargusi on üle 30 juhtumi

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kaabli parandustööd Lasnamäel
Pildil on kaabli parandustööd Lasnamäel Foto: Liis Treimann

Eelmisel aastal registreeris politsei erinevaid side- ja elektrikaabli vargusi üle 50 juhtumi. Käesoleval aastal on see arv praegu üle kolmekümne.

Politsei pressiesindaja Kaarel Kuuse sõnul oskavad kahju suurust ilmselt paremini hinnata vara omanikud ehk kahju saajad, kuid kindlasti võib öelda, et omanikule tekitatud kahju on kindlasti suurem, kui kuritegelik kasu, mille kurjategija varguse toimepanemisega saab.

«Varaste saagiks läheb üldjuhul kõikvõimalik kraam, mida vähegi võimalik realiseerida on,» sõnas Kuusk. «Kui juhuslikult on satutud optilise kaabli peale, siis sellisel juhul on tegemist pigem «tööõnnetusega», sest seda ei saa üldjuhul järelturul realiseerida erinevalt elektrikaablist.»

Täna varahommikul kella nelja-viie vahel toimunud kaablivarguse tõttu oli osa tallinlastest tunde ilma internetist, telepildist ja telefoniteenustest. Probleemid puudutasid STV, Elioni ja Elisa kliente.

STV teatel oli probleeme Lasnamäel, kuid Elioni ja Elisa andmetel oli mõjutatud ka Viimsi ja Pirita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles