Riigikohus tagandas kohtuniku ametist

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigikohtu üldkogu jättis täna jõusse kohtunike distsiplinaarkolleegiumi otsuse, millega mõisteti Tallinna halduskohtu Pärnu kohtumaja kohtunik Aivar Koppel süüdi ametikohustuste mittetäitmises ning karistati ametist tagandamisega.

Tallinna halduskohtu esimees algatas kohtunik Koppeli suhtes distsiplinaarmenetluse, sest ta ei täitnud mitme aasta jooksul kohtuniku ametikohustusi ning viivitas põhjendamatult 14 kohtuasja menetlemisega, teatab ERR uudised.

Süüdistuse järgi ei toimunud nendes kohtuasjades menetlus mõistliku aja jooksul kohtunik Koppeli süül.

Tänavu 31. oktoobril mõistis distsiplinaarkolleegium kohtunik Koppeli süüdi ja määras talle distsiplinaarkaristuseks ametist tagandamise, kuid Koppel vaidlustas distsiplinaarkolleegiumi otsuse riigikohtu üldkogus ja palus kergendada määratud karistust.

Kohtunik Koppel on riigikohtu üldkogu otsuse alusel eluaegsest kohtunikuametist tagandatud alates riigikohtu üldkogu otsuse kuulutamisest ehk tänasest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles