Kiisler kiitis USAs roheliselt mõtlevaid Eesti linnu

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto laadimas
Elektriauto laadimas Foto: Margus Ansu

8.-9. märtsini Chicagos toimunud OECD linnapeade ja ministrite ümarlaual osalenud regionaalminister Siim Kiisler jagas oma ettekandes muuhulgas Eesti kogemusi säästva transpordi ja hoonete energiasäästlikkuse alal, mis tekitas osalejais suurt huvi.

Ümarlaual käsitleti ühe peateemana linnapiirkondade säästva arengu temaatikat.

Kiisleri väitel tarbivad linnapiirkonnad täna kõige rohkem ressursse ja energiat, kuid on samal ajal üks peamiseid allikaid ressursside tõhusa ja jätkusuutliku kasutamise tagamisel.

Kiisler tõi positiivsete eeskujudena välja mitmeid Eestis ette võetud samme, nagu näiteks ulatuslik kergteede rajamine, elektriautode soetamine riigi poolt ja toetus eraisikutele ning üleriigilise kiirlaadimispunktide väljaarendamist.

Lisaks tõi ta välja hoonete energiasäästlikuks renoveerimise programmi.

Sügavamat huvi Eesti kogemuste vastu tundsid kohapeal USA elamu- ja linnaarengu ministeeriumi ning Massachusettsi tehnoloogiainstituudi esindajad, kellele minister Kiisler ka Eesti kogemusi põhjalikumalt tutvustas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles