Kohus mõistis Narva ettevõtja süüdi konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimises

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Viru maakohus mõistis täna kokkuleppemenetluses ehitusettevõtja Gennadi Fanfora süüdi konkurentsi kahjustava kokkulepe sõlmimises ja mõjuvõimuga kauplemises ning määras talle rahalise karistuse.

Maakohus tunnistas 43aastase Fanfora süüdi konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimises ja tegevuses, millega määrati Narva linnas kindlaks hinna- ja muid kauplemistingimusi ja jagati sealne kaubaturg, ning mõistis talle 2438 euro ja kümne sendi suuruse rahalise karistuse.

Samuti mõistis kohus mehe süüdi mõjuvõimuga kauplemises ja määras talle karistuse summas 2580 eurot ja kümme senti. Kuna karistusaja hulka arvati eelvangistuses viibitud 63 päeva, kujunes Fanfora lõplikuks karistuseks 2580 eurot, teatas Viru maakohtu pressiesindaja.

Fanforalt mõisteti välja ka 9268 eurot ja 95 senti, mis vastab süüteo toimepanemisega saadud ja konfiskeerimisele kuuluva vara väärtusele. Samuti peab ta otsuse järgi tasuma sundraha ja kriminaalmenetluse kulud.

Süüdistuse kohaselt sõlmis Fanfora teiste ettevõtjatega kaks konkurentsi kahjustavat kokkulepet Narva linnas välja kuulutatud remonditööde hangete võitja ette kindlaksmääramiseks. Samuti kauples ta süüdistuse järgi kahel juhul mõjuvõimuga, kui nõudis või sai Narva ettevõtjatelt hangetes osalemise õiguse saamiseks ja hankevõidu tagamiseks raha. Lisaks süüdistati teda mõjuvõimuga kauplemise katse toimepanemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles