Õpilasesinduste Liit astus Metlevi kaitseks välja

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Сергей Метлев.
Сергей Метлев. Foto: Peeter Langovits

Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) astus samuti Mustamäe Reaalgümnaasiumilt noomida saanud Sergei Metlevi kaitseks välja ning tuletas koolile meelde sõnavabaduse põhimõtteid.

«Seoses Metlevi juhtumiga häirisid meid mõned kommentaarid, mille kohaselt ei ole noored pädevad täiskasvanute tegusid kommenteerima,» ütles Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse liige ja avalike suhete juht Henri Kiivit.

«Usun, et Eesti Õpilasesinduste Liidu head koostöösuhted riigikogu, sotsiaalministeeriumi, haridus- ja teadusministeeriumi ja mitmesuguste haridust edendavate noorteühenduste ja organisatsioonidega nii Eesti kui ka rahvusvahelisel tasandil, on näide sellest, et õpilased on vastupidiselt kommentaaridele võrdväärsed partnerid, kelle arvamusega tuleb arvestada,» lisas Kiivit.

EÕELi hinnangul ei innusta Metlevi noomitus, mille ta sai oma seisukoha välja ütlemise tõttu, õpilasi oma arvamust avaldama. «See on aga väär. Koolid peaksid õpilaste ühiskondlikku aktiivsust ja kodanikujulgust hoopis toetama, kuna see panustab kodanikuühiskonna arengusse,» teatas liit täna tehtud avalduses.

«Igale inimesele peab olema tagatud sõnavabadus, seega õpilastel peaks olema õigus avaldada oma mõtteid, eriti küsimustes, mis puudutavad koolisüsteemi. Küsimus ei ole selles, kas me nõustume, mida üks või teine isik ütleb, vaid selles, et kõigil on õigus oma seisukohta vabalt väljendada,» lausus Kiivit.

EÕEL ei pea õigeks ka Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasiumi õpilasesinduse reaktsiooni Metlevi avaldusele, kuna noormees kõneles Õpilasesinduste Assamblee nimel. Osalemine taolistes organisatsioonides on liidu hinnangul aga iga õpilase õigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles