Teismeline korraldas Kabulis enesetapurünnaku

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Afganistani pealinnas Kabulis asuva NATO juhitavate litlasvägede (ISAF) peakorteri lähistel sai teismelise enesetaputerroristi korraldatud rünnakus surma vähemalt kuus inimest.

NATO ja Afganistani valitsusvägede vastu võitlev äärmusrühmitus Taliban võttis vastutuse rünnaku korraldamises ja väitis, et sihtmärgiks oli CIA ametnikud, vahendas AFP.

USA major Adam Wojack kinnitas, et ükski ISAFi sõdur vigastada ei saanud.

Vahetult pärast plahvatust sündmuskohale saabunud Mohammad Jamil rääkis Reutersile, et nägi 10-15 inimest, kes lebasid maas. Ta ei julgenud neile juurde astuda, kuna kartis teist võimalikku plahvatust.

«See oli enesetapurünnak, milles sai surma kuus ja viga viis inimest,» kinnitas täna siseministeeriumi pressiesindaja Sediq Sediqqi AFPle.

Suur osa ohvritest olid lapsed, kes olid kogunenud liitlasvägede peatuspaiga juurde, et müüa sõduritele mõningaid asjakesi, rääkis politsei esindaja AFPle.

Plahvatuspaiga lähistel asuvad USA ja Itaalia saatkonnad ning presidendipalee.

Enesetapurünnak leidis aset kell 11.30 kohaliku aja järgi Shashdaraki rajoonis. Esialgsete andmete järgi sooritas selle 16-aastane nooruk.

Ründaja trotsis üle Kabulis kehtestatud karmimaid julgeolekumeetmeid. Nimelt tähistatakse riigis 11 aasta möödumist Talibani vastu võidelnud legendaarse sõjapealiku Ahmad Shah Massoudi surmast.

Omamoodi sümboliks saanud Massoud mõrvati kaks päeva enne islamiäärmuslaste korraldatud rünnakuid WTO kaksiktornidele New Yorgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles