Sinimäe kooli direktor: selleks õppeaastaks tuleb leida asenduspinnad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimäe Tallinna-Narva maantee ääres
Sinimäe Tallinna-Narva maantee ääres Foto: maps.google.com

Ida-Virumaal Vaivara vallas ööl vastu reedet suurpõlengus katusest ilma jäänud Sinimäe põhikooli direktori Evald Teetloki hinnangul on hoone kahjustused sedavõrd suured, et sel õppeaastal majas suure tõenäosusega õppetööd jätkata ei saa ja tuleb leida asenduspinnad.

Teetloki sõnul koguneb reede hommikul Vaivara vallavalitsuses kriisikomisjon, kus asjaosalised hakkavad otsima võimalusi õppetöö jätkamiseks.

«Eks tuleb leida asendusruumid, tuleb vaadata vabu kortereid, samuti on olemas muuseumiruumid, mida võib-olla saaks kasutada. Põlenud koolihoone ühe tiiva klassid küll tules kannatada ei saanud, kuid seal on suured veekahjustused, ülejäänud hoone on aga katuseta,» rääkis Teetlok BNSile.

Tema hinnangul on koolihoone põlengukahjustused sedavõrd suured, et sellel õppeaastal seal õppetööd enam läbi viia ei saa.

Teetloki sõnul eksperdid alles selgitavad, mis võis tulekahju põhjustada. «Hoone katusel olid antennid, võib-olla tekkis seal elektrilühis, kuid midagi konkreetset on praegu vara väita,» ütles Teetlok.

Häirekeskus sai põlengust teate kell 21.40, kui selgus, et kolmekorruselise koolimaja katus põles lahtise leegiga, teatas Ida päästekeskuse pressiesindaja BNSile.

Sündmuskohale sõitis üheksa päästemeeskonda Sillamäelt, Narvast , Narva-Jõesuust ja Jõhvist, operatiivkorrapidajad ja kaks kiirabibrigaadi.

Reede hommikul teatas Ida päästekeskuse pressiesindaja, et tulekahju sai likvideeritud kella 6 paiku. «Tuli hävitas suurema osa koolimaja katusest. Kogu hoone on saanud veekahjustusi. Päästetööde käigus toimus osaline vara ehk dokumentide ja tehnika evakuatsioon,» selgitas pressiesindaja BNSile.

Inimesed õnnetuses vigastada ei saanud, tulekahju tekkepõhjused on selgitamisel.

Sinimäe põhikooli veebilehe andmetel õpib sel aastal koolis 56 õpilast - eestikeelses osakonnas 18 õpilast, vene osakonnas 19 õpilast ja keelekümbluse osakonnas 19 õpilast. Koolis töötab 19 õpetajat.

Koolis tegutseb mitu ringi - õpilased tegutsevad kunstiringis, ajalooringis, võõrkeelteringis, spordiringis ja arvutiringis. Tants ja laul on samuti aukohal, ühtlasi tegutsevad noorkotkad ja kodutütred, märgib kool oma tutvustuses.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles