Lukas ühendaks haridus- ja kultuuriministeeriumi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Tõnis Lukas ja kultuuriminister Laine Jänes Postimehe päeval Tartus.
Haridusminister Tõnis Lukas ja kultuuriminister Laine Jänes Postimehe päeval Tartus. Foto: Sille Annuk

Haridusminister Tõnis Lukase sõnul oleks perspektiivis otstarbekas koondada haridus-, teadus- ja kultuurivaldkonna juhtimine ühe ministeeriumi alla.

Lukas ütles ERR-i uudisteportaalile, et ühendamismõtte käis ta välja Eesti Rahva Muuseumi juubeliaktusel, kuna just see muuseum sümboliseerib kõige paremini haridus-, teadus- ja kultuurivaldkonna lahutamatut ühisosa.

«Kindlasti ei olnud see poliitiline ettepanek, millega tuleks nüüd kohe tegelema hakata,» selgitas Lukas. «See on lihtsalt üks võimalik ja väga loogiline samm pikemas perspektiivis, sest tegemist on ju ühe ja sama süsteemiga.»

Lukas tõdes, et ilmselt pole praeguse valitsuse ajal siiski otstarbekas ministeeriumite struktuuri muutma hakata, kuid arutelu selle vajalikkuse üle võiks siiski alata.

Lukas märkis, et ministeeriumide ühendamine annaks kindlasti ka riigivalitsemiskulude kokkuhoidu, seda eeskätt efektiivsuse suurendamise arvelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles