Mõttetalgute osaliste seas on nii Stalin, Che Guevara kui ka Hitler

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natsi-Saksamaa diktaator Adolf Hitler
Natsi-Saksamaa diktaator Adolf Hitler Foto: SCANPIX

Homsetele «Minu Eesti» mõttetalgute osalejate nimekirjas on mitmed ajaloolised suurkujud, kellest osa on küll siit ilmast juba lahkunud. Nii peaks homme Tabasalus väitlemas nägema Karl Vainot ja Che Guevarat, Prangli saarele on lubanud minna Stalin, Beria ja George Bush.

Kui vaadata «Minu Eesti» mõttetalgute osalejate nimekirja, siis Prangli saare ainsad talgulised on omaaegsed Nõukogude Liidu juhid Jossif Stalin, Leon Trotski, Lavrenti Beria ja endine USA president George W. Bush.

Prangli talgujuht Carmen Ott pole tuntud talgulistest midagi kuulnud. «Meil pole keegi käinud ennast registreerimas. Ma pole neist midagi kuulnud,» sõnas ta Postimees.ee'le ja lisas, et ilmselt on keegi netis nalja teinud.

Kuigi nimekirjas teisi osalejaid pole, ootab Ott homme talgutele paarikümmet saareelanikku. «Meil on ühistalgud väljas, pärast seda on supi söömine ja siis hakkame arutama oma asju,» selgitas ta.

Tabasalu mõttekojas peaks väikelaevanduse ja laevaehituse teemalisel mõttekojal osalema ka kunagine Eesti Kommunistliku Partei juht Karl Vaino, Kuuba riigijuht Fidel Castro ja Ladina-Ameerika revolutsionäär Ernesto Che Guevara. Kojavanem Kaido Taberlandi sõnul ei oska ta öelda, kes on nende nimede taga. «Aga ma arvan, et nad võivad isegi päris õiged inimesed olla,» lisas ta. Enamik teisi osalejaid on tema sõnul kohalikud inimesed.

Keila haigla tuleviku vaagivas mõttekojas on osalejate seas ka natsi-Saksamaa juhid nagu Adolf Hitler, Heinrich Himmler, Hermann Göring, Rudolf Hess.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles