Prismat ootab Eesti põllumeeste karistus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul Rocca al Mare kaubanduskeskuses asuva Prisma sissekäigu ees sõnnikukoorma kohale toonud ning tasuta piima jaganud põllumehed ähvardavad poeketi omanikke veelgi karmimate karistustega, kui nad ei loobu üliodava piima müümisest.


Eesti Põllumeeste Keskliidu asepresident Jaan Sõrra kinnitas, et kui Prisma jätkab odava piima müümist, siis mõne päeva pärast on kavas tänast väljaastumist korrata, aga siis juba tunduvalt karmimalt. Nimelt on põllumehed valmis sõnniku poe ukse ette päris maha kallama. Seda haisu ei suudaks keegi välja kannatada.

«Meie põllumeestel on nii head laadurid, et me võime sõnniku kuni viiekümne meetri kaugusele ehk päris poodi sisse ka toimetada,» ütles Sõrra.

Eesti piimatootjad on Sõrra väitel kannatuse viimsel piiril, sest piima müügihind Prisma kauplustes on täiesti häbiväärne. Kui liitri piima saab poest kätte hinnaga 3.70 krooni, siis see suretab Eesti piimatootmise aasta lõpuks välja. Liiter piima peaks tema sõnul maksma vähemalt 7,5 krooni ning ostjad peaksid aru saama, et sellise hinnaga piima ostes toetavad nad kohalikke tootjaid.

Praegu läheb iga päev tapamajja vähemalt 50 lehma. Kui see protsess jätkub, siis aasta lõpus ei suuda Eesti piimatootjad riiki enam piimaga varustada ning piima tuleb väljastpoolt sisse ostma hakata. See tähendab kindlasti märgatavat hinnatõusu. Samas ei ole teada, millise kvaliteediga välismaalt ostetav piim on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles