Kogu Viljandi täitub pärimusmuusikaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi pärimusmuusika festival, rahvakeeli folk.
Viljandi pärimusmuusika festival, rahvakeeli folk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna saab alguse 16. Viljandi pärimusmuusika festival, mis on sedakorda pühendatud näppepillidele – kitarrid, mandoliinid, bandžod, busukid ja balalaikad. Festivali avab kell 13 Kaevumäel pealik Ando Kiviberg koos linna ja riigi esindajatega.

Karilin Engelbrecht


karilin.engelbrecht@postimees.ee




Avatseremooniale järgneb Eesti Etno kontsert Kirsimäel, kus tulevad esitusele huvitavamad palad noorte pärimusmuusikute õppelaagri ajal õpitud lugudest.



Täna õhtul kell 22 esineb Kultrahoovis Soome ansambel Helsinki Mandoliners, kes on enda jaoks kohandanud Soome viiulimuusika kahehäälse mängustiili, lisades sinna rahvusvahelisi elemente. Samal ajal annavad Kirsimäel kontserdi Vägilased.



Kell 23 astub Aida suure saali lavale ameeriklane Bruce Molsky, kelle muusika ulatub Appalachian soul’ist Delta blues’ini ja Iiri muusikast Ida-Euroopa rütmiliste helideni, ning keskööl lõpetab õhtu Saku Telgi ööklubis Väikeste Lõõtspillide Ühing.



Neljal päeval toimuvad välikontserdid Kirsimäel, Kaevumäel, Kultrahoovis ja ööklubis ning sisekontserdid Aida suures saalis, Aida väikses saalis, Jaani kirikus ja Suures Toas. Roheline Lava, kus kogu programm on nautimiseks tasuta, asub sel aastal Tegelaste Toa hoovis.



Kuna sisekontsertide kohtade arv on piiratud, siis pärast kontserdi algust publikut saali ei lubata. Festivalile saavad tasuta kõik kuni 12-aastased lapsed, kohapeal müüdavate üksikute kontserdipiletite hinnad on 20, 40, 80, 120, 160 ja 190 krooni ning eelmüügist saab osta päevapileteid hinnaga 180–390 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles