Scoutsrännakule tuleb rekordarv võistlejaid

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aasta Scoutsrännakul osalejad.
2009. aasta Scoutsrännakul osalejad. Foto: Kaitsejõudude peastaap

Scoutspataljon korraldab homme  Pakri poolsaarel oma üheksandale taasloomise aastapäevale pühendatud sõjalis-sportliku Scoutsrännaku, kuhu tänase seisuga on registreerunud ligi 1400 inimest.

Seitsmendat korda korraldatavale rännakule on registreerunud ligi 1400 inimest, mis ületab eelnevate aastate osavõttu mitmesaja võrra.

Varasem osalusrekord on aastast 2009, kui osales ligi 1000 võistlejat. Lisaks kaitseväelastele on rännakule oodata osalejaid päästeametist, politsei- ja piirivalveametist, kaitseliidust, sisekaitseakadeemiast, kaitseministeeriumist ja siseministeeriumist. Suure osa registreerunutest moodustavad tsiviilisikud.

Scoutsrännak on Scoutspataljoni iga-aastane võistlus, millest on kutsutud osa võtma kõigi jõustruktuuride esindajad ja tsiviilisikud. Osalejate sugu, vanus ja auaste ei ole olulised.

Rännaku juhendi kohaselt peavad osalejad läbima 30 kilomeetrise marsruudi kandes 15 kg kaaluvat kohustuslikku varustust. Kaitseväelasel kuulub varustuse hulka teenistusrelv ja 10 kg raskune seljakott, samuti peavad kaitseväelased läbima rännaku teenistusvormis.

Rännakurajal on iga kolme kilomeetri järel veejaotuspunktid ning kahekümnendal kilomeetril suupisted ja mustikasupp. Rännaku lõpus pakuvad korraldajad kõikidele tasuta hernesuppi.

Seoses varakevadega võivad teed ja rajad olla lumised, libedad, porised ja vesised. Põhiosa rännakumarsruudist kulgeb mööda kõrvalisi teid, kus liiklusoht on minimaalne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles