Pomerants tahab meediaruumi eest vastutavat ministrit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meediaväljaanded
Meediaväljaanded Foto: Postimees.ee

Siseminister Marko Pomerantsi hinnangul võiks Eestis olla meediaruumi eest vastutav minister, kes koordineeriks meediaga seonduvat ja hoolitseks mitte-eestlasteni jõudva info eest.

Pomerants ütles BNS-ile, et kindlasti ei peaks see olema mingi propagandaminister, aga kogu inforuumi teema võiks olla ühe ministri haldusalas. «See võiks olla näiteks kultuuriminister, kuna rahvusringhääling on tema haldusalas,» lausus Pomerants.

«Kuna Eestil on palju kodanikke, kes ei valda tegelikult riigikeelt, samuti on siin hulk eesti keelt mitteoskavaid määratlemata kodakondsusega isikuid ja Vene kodanikke, siis igal juhul peab riik panustama sellesse, et inimesed oleksid informeeritud oma emakeeles,» lausus siseminister.

Pomerants tuli hiljuti välja ideega luua Ida-Virumaale venekeelne ajaleht, millega haarata sealsed eesti keelt mitteoskavad inimesed Eesti meediaruumi. Siseministri sõnul midagi kapitaalset selles suunas veel ära tehtud ei ole. Ministri sõnul on küsimus selles, kas on tarvis päris eraldi lehte või piisab vahelehtedest, mis ilmuksid olemasolevate lehtede vahel.

«Siin tuleb otsa vaadata sellele, milline on meie reaalne rahaline olukord ja minna edasi kukesammudega. Mingit kapitaalset asja me ei ole suutnud luua veel. Täna ei ole kahjuks pakkuda ei toimetust ega eelarvet sellele lehele. Aga ma arvan, et järjest enam inimesi Eesti avalikus sektoris adub, et Ida-Virumaal elavad Eesti riigi inimesed, kes peaksid saama oma teadmised ennekõike siitpoolt kui sealtpoolt,» nentis siseminister.

Positiivse näitena Eesti inforuumi laiendamisest tõi Pomerants välja venekeelse «Aktuaalse kaamera» näitamise telekanalil 3+ alates mai algusest, millega kasvas oluliselt selle uudistesaate vaatajate arv.

Pomerantsi sõnul ei peaks mõtlema ainult mitte venekeelsete uudiste peale, vaid Eesti peaks edastama maailmale oluliselt rohkem ka ingliskeelseid uudiseid.

«Praegu on räägitud sellest, et rahvusringhääling peaks olema suuteline ka ingliskeelset portaali tegema. See võiks kaasa aidata sellele, et kui siin Eestis toimub midagi positiivset või erakorralist, siis on meil olemas koht, kustkaudu oma riigi kohta informatsiooni saata. Mida rohkem neid allikaid on, seda parem,» lausus siseminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles