Skandaal tõi Keskerakonnale meedia rekordilise tähelepanu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar pressikonverentsil  rahastamisskandaalist oma nägemust andmas.
Edgar Savisaar pressikonverentsil rahastamisskandaalist oma nägemust andmas. Foto: Liis Treimann

Rahastamisskandaal tõstis meedia tähelepanu Keskerakonnale detsembris rekordtasemele ning enam kui kolmandik kõigist erakondade mainimistest läks nende arvele.

Keskerakonda mainiti detsembris kokku 1328 artiklis, mida oli oktoobriga võrreldes koguni 401 võrra enam, selgus ERR Uudiste tellimusel valminud monitooringufirma Meedius uuringust.

Ilmusid nii presidendi, teiste erakondade kui politoloogide kriitilised arvamused, aga ka Keskerakonna piirkondlike organisatsioonide toetusavaldused.

Meediuse analüütik Peeter Peet ütles, et kuu esimeses pooles, mil skandaal ei olnud veel lahvatanud, ilmus vaid viiendik kõikidest Keskerakonda detsembris maininud artiklitest.

Kajastuse poolest teisele kohale jäänud Reformierakonda mainiti meedias detsembris 753 korral, Isamaa ja Res Publica Liitu 585, sotsiaaldemokraate 517, Rahvaliitu 209 ja roheliste erakonda 201 korral.

Kokku mainiti detsembris erakondi 3636 korral ehk viis protsenti enam kui oktoobris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles