Eesti Post saadab Gruusiasse kümme arvutit

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Post lähetab Gruusia Postile abisaadetise, kuna eelmise aasta augustisündmuste käigus hävis märkimisväärne osa nende varast.

Gruusia Post pöördus Ülemaailmne Postiliidu (UPU) vahendusel kõigi maailma postiorganisatsioonide poole abi saamiseks, et taastada postiteenuste igapäevane toimimine.

«Gruusia soov oli saada mobiilseid postkontoreid, suuri- ja väikekaubikuid, arvuteid, printereid, kaale ning röntgeniaparaat. Meie saadame Gruusiasse kümme arvutit, loodetavasti on need abiks sealse postkontorite arvutivõrgu taastamisele. Saadetis on plaanis teele panna 17. veebruaril,» kommenteeris otsust juhatuse esimees Ahti Kallaste.

UPU on koordineerinud sellelaadseid tegevusi seoses looduskatastroofide tagajärgede likvideerimise ja sõja olukordadega ka varem.

Suuremateks abiprojektideks on olnud 2004. ja 2005. aastal Kagu-Aasiat tabanud tsunami, Ladina-Ameerikat tabanud orkaani Ivan, Rumeenia üleujutused, Pakistani maavärin, Iraagi sõjasündmused jne.

2008. aasta oktoobris palus abi Haiti Post troopiliste tormide Gustav, Hanna ja orkaan Ike tekitatud purustuste tagajärgede likvideerimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles