Ümberkehastumine vallandab tundeid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Aare (vasakul) ja Kaili Kask näitasid kleiti, millega on mindud peole nii Heli Läätse kui ka nõukogude naisena. Peen jakk lisas komplektile estraaditähele vajalikku glamuuri.
Maris Aare (vasakul) ja Kaili Kask näitasid kleiti, millega on mindud peole nii Heli Läätse kui ka nõukogude naisena. Peen jakk lisas komplektile estraaditähele vajalikku glamuuri. Foto: Sille Annuk

Kas mäletate Peeter Urbla 2005. aastal esilinastunud filmi «Stiilipidu»? Kolm omamoodi ummikus naist, hunnik riideid ja lootus paremale tulevikule. Avatakse kostüümilaenutus, mida reklaamitakse kui võimalust teha teoks oma unistused.

Praegu Tartu loomemajanduskeskuses asuv kostüümilaenutus sai alguse juba 2002. aastal ehk ammu enne seda, kui eestlased said kinolinal Maarja Jakobsoni, Anne Reemanni ja Evelin Pange (nüüdseks Võigemast – toim) tegemistele kaasa elada.

Aga mõte arenes teoks samadel põhjustel – ka kondiitriks õppinud Maris Aare ja floristiks õppinud Kaili Kask olid parajasti töötuks jäänud, sest neid mõlemaid värvanud tapeedistuudio läks pankrotti. See olukord käivitas oma kogemuste ja muu pagasi ülevaatamise, et kuidas nüüd edasi minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles