Eesti edu võti – hea kaitse ja kiired rünnakud

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Lepp kiirrünnakut lõpetamas.
Risto Lepp kiirrünnakut lõpetamas. Foto: Peeter Langovits

«Arvasin, et tuleb kõvem mäng, kuid saime kohe eest ära ja vahepeal oli vahe juba kümme väravat,» sõnas Eesti käsipallikoondise peatreener Jüri Lepp pärast EM-valikturniiril võõrsil Belgia alistamist.

Eesti ülekaal oli mäekõrgune – poolajavileks näitas tabloo 17:12 ning mängu lõpuks 31:24. «Tundus, et Belgia ootas meilt aktiivset kaitset, kuid meie kasutasime hoopis 6-0 varianti. Nad olid sellega väga hädas,» selgitas Lepp. «Tänu heale kaitsetööle saime palju kiireid vasturünnakuid. Positsioonirünnakute lõpetamiseks on meil samuti piisavalt pommitajaid ja mõnel rünnakul pakkusime tõesti ilusaid lahendusi.»

2016. aasta EMi valikturniiri mängud jätkuvad alles tuleval kevadel, kui Eesti kohtub võõrsil Iirimaaga, Belgiaga mängitakse kodus suve hakul. Alagrupist pääseb edasi vaid võitja. Seega piisab Eestil kodus Belgia vastu ka kuueväravalisest kaotusest. Mõistagi ei minda aga platsile sellise mõttega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles