Lisaruutmeetrid tõid linnale miljoninõude

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna uus raehoone.
Tallinna uus raehoone. Foto: Bjarke Ingels Group

Tallinna linnakantselei haldusteenistuse projektijuht Helena Maide ütles Postimehele, et kokkulepitud summast ehk umbes 2,8 miljonist eurost on Taani arhitektuuribüroole Bjarke Ingels Group (BIG) makstud eskiis- ja eelprojekti eest 1,3 miljonit eurot. Ülejäänud 1,5 miljonit tuleks tasuda pärast töö järgmiste etappide üleandmist, kuid seda ei ole toimunud. Kirjavahetus BIGiga käib.

«Raha juurde küsimise põhjused on erinevad,» selgitas Maide. «Alates sellest, et lepingu üks punkt võimaldab tõlgendust, et kui hoones lisandub ruutmeetreid rohkem kui viis protsenti, oleks projekteerijatel justkui õigus raha juurde küsida.»

«Linna maja» projekti on ruutmeetreid küll juurde tekkinud, kuid linnavalitsus on seisukohal, et projekteerija oleks pidanud sellele juba varem tähelepanu juhtima. Linna haldusdirektor Viljar Meister on projekteerimise käigus tundnud huvi, kas fakt, et hoone on suurenenud, mõjutab ka tehtavate projekteerimistööde hinda, millele BIG vastas eitavalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles