Poolas tabati «uus Breivik»

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola sisejulgeolekuameti ja prokuratuuri liikmed näitasid eilsel pressikonverentsil kahtlusaluse videokaadreid proovilõhkamistest.
Poola sisejulgeolekuameti ja prokuratuuri liikmed näitasid eilsel pressikonverentsil kahtlusaluse videokaadreid proovilõhkamistest. Foto: Reuters/ScanPix

Poola võimud arreteerisid ülikooli teaduri, kes plaanis Varssavis parlamendi ees õhkida autopommi, et korraga rünnata hoones viibivaid presidenti, peaministrit, valitsuse liikmeid ja rahvasaadikuid.

Prokurörid teatasid eile, et lõhkeainete eksperdist kahtlusaluse – Krakówi põllumajandusülikooli 45-aastase poola rahvusest keemiateaduri – pidasid eriüksuslased kinni Krakówis 9. novembril. Nende sõnul leiti mehe elupaigast ebaseaduslikke lõhkeaineid, kaugjuhitavaid detonaatoreid, laskemoona ja relvi.

Võimude teatel ajendasid meest, kelle nimi on kohaliku meedia teatel Brunon Kwiecień, terroriakti kavandama marurahvuslikud vaated ning vaen välismaalaste ja juutide vastu, kuid ühtegi poliitilisse rühmitusse ta ei kuulunud. Prokuröride sõnul keeldub kahtlusalune psühhiaatrilisest ekspertiisist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles