Tallinna kerkivad uued mustad teatrisaalid

Heili Sibrits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Telliskivi loomelinnakusse rajatakse uus teatrimaja kahe blackbox-tüüpi saaliga, kus leiavad pinna jalge alla väike- ja vabateatrid.
Tallinna Telliskivi loomelinnakusse rajatakse uus teatrimaja kahe blackbox-tüüpi saaliga, kus leiavad pinna jalge alla väike- ja vabateatrid. Foto: Peeter Langovits

Järgmise aasta novembris avab Tallinnas Telliskivi loomelinnakus uksed uus teatrikeskus, mis valmib üheksat vabatruppi koondava sihtasutuse Vaba Lava ja OÜ Telliskivi Maja koostöös. «Sisuliselt tähendab see, et erasektor ehk OÜ Telliskivi Maja ehitab teatrimaja üles ning Vaba Lava asub pikaajalise rentnikuna majas tegutsema,» selgitab Vaba Lava juhatuse liige Kristiina Reidolv.

Kultuuriministeerium on lubanud järgneval seitsmel aastal Vaba Lava toetada ligi miljoni euroga – 2013. aastast kuni 2020. aastani eraldatakse igal aastal 136 000 eurot rendimakseteks pluss tegevustoetus (loe lisalugu, intervjuud Ragnar Siiliga – autor).

Loomingulist kollektiivi pole

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles