Selgusid Aadu Luukase missioonipreemia kuus nominenti

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu Luukas.
Aadu Luukas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Aadu Luukase missioonipreemia nominentideks on Tartu Narva Kolledži direktor Katri Raik, spordielu edendaja Igor Šinkevitš, peapiiskop Andres Põder, lasteportaalide looja Janika Leoste, kuulmispuudega laste heategevusorganisatsioon MTÜ EMERK Audiere ning põhikooliealistele lastele suunatud kristlik heategevusorganisatsioon MTÜ Lastekeskus Tähetorn.

Missioonipreemia laureaat, kes pälvib pool tunnustussummast ehk 32 000 eurot, selgub 6. detsembril. Ülejäänud 32 000 eurot jagatakse võrdselt viie nominendi vahel.

«Missioonipreemia kandidaate laekus tänavu tavapärasest enam – häid ettepanekuid oli palju,» ütles Aadu Luukase SA nõukogu esimees Indrek Luukas.

«Eriti hea meel on mul selle üle, et aasta-aastalt esitatakse üha enam n-ö üllatajaid, kes ei ole avalikkuses veel nii tuntud, kuid kelle tegemiste kohta endalgi on huvi rohkem teada saada. Missioonipreemia eesmärk on leida üles sellised inimesed ja organisatsioonid, kes teevad asju missioonitundega ja ei oota selle eest otseselt kiitust, kuid konkursiga kaasnev avalikkuse tähelepanu aitab nende poolt tõstatatud ühiskonna valupunktidele paremini tähelepanu juhtida.»

Missioonipreemiat antakse tänavu välja kuuendat korda. See tunnustus on mõeldud eelkõige isikule või organisatsioonile, kes paistab silma Eesti ühiskonna tasakaalustatud arengu ja rahva elukvaliteedi edendamisega.

Missioonipreemia nominentide valikul tegi otsuse Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu koosseisus: Indrek Luukas (nõukogu esimees), Sulev Loo ning Märt Vooglaid. Detsembri alguses otsustab nõukogu, kes nominentidest pälvib tänavuse laureaaditiitli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles