Robotid võistlesid eakate aitamises

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellal kui robot laual tegutses, sai sellega tegelda vaid paar võistkonna liiget, ülejäänud võisid oma elektroonilisele hoolealusele piirde taga kaasa elada.
Sellal kui robot laual tegutses, sai sellega tegelda vaid paar võistkonna liiget, ülejäänud võisid oma elektroonilisele hoolealusele piirde taga kaasa elada. Foto: Kristjan Teedema

Robotite ehitamine on muutunud laste ja noorte hulgas nii populaarseks, et Eesti parimate väljaselgitamiseks läheb nüüd vaja koguni kolme võistlust.

Vaid aastaga on kahekordistunud nende rühmade hulk, kes soovivad konkureerida Eesti meistri troonile robootikas. Seetõttu tuli teha kaks poolfinaali, neist esimene oli nädal tagasi Tallinnas ja teine läinud laupäeval Tartus Ahhaa keskuses.

Heilo Altin, üks võistluse korraldajatest rääkis, et Lõuna-Eesti poolfinaalis oli kohal 25 võistkonda, neist kolm Lätist. Teist samapalju võistles Lego Mindstormi robotite ehitamises Tallinnas. Finaali pääses mõlemast poolfinaalist kümme võistkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles