Võimuliit jagab miljoneid poliitiliseks katuserahaks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Reformierakond ja IRL esitasid riigikogu rahanduskomisjonile ettepanekud, kuidas jagada tuleva aasta riigieelarves miljonite eurode eest nn poliitilist katuseraha, muu hulgas leidis toetust ka enam kui 30 ettepanekut opositsioonilt.

Reformierakonna saadikurühma juht Jaanus Tamkivi ja IRLi saadikurühma juhtiv Kaia Iva märkisid rahanduskomisjonile saadetud kirjas, et fraktsioonid peavad oluliseks suurendada riigieelarve eelnõus regionaalseid investeeringuid ning toetada kolmanda sektori projekte. Ettepanekuid koostades konsulteeriti nende sõnul ka fraktsioonidesse mittekuuluvate riigikogu liikmetega. Samuti on nende sõnul arvestatud osa opositsioonilise Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ettepanekuid, mis esitati riigieelarve eelnõule teiseks või kolmandaks lugemiseks.

IRLi teatel nõustus koalitsioon enam kui 30 muudatusettepanekuga, mille oli esitanud opositsioon. Kokku on võimuliidu tabelis ettepanekuid 300. Tallinnas toetatakse näiteks loomaaia polaarmaja projekteerimist, Tallinna Linnateatri inventari soetamist, Paljassaare sotsiaalmaja investeeringuid ning Nõmme sotsiaalmaja kommunikatsioonitrasside ja vanurite eneseabi ühingu ruumide renoveerimist. Samuti saab toetust 25 lasteaeda, kaks lastesõime ja neli kooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles