Ametiühing: info Tallinna liinikärpest on väga vastukäiv

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiste päeval saab linna ühisveonduses tasuta sõita.
Valimiste päeval saab linna ühisveonduses tasuta sõita. Foto: Toomas Huik.

Transpordi ametiühing pärib linnavalitsuselt täiendavalt aru ühistranspordikärbete kohta Tallinnas, sest informatsioon kärpemahtude kohta on väga vastukäiv.

Saadud andmed kavatseb ametiühing töötajate ette viia, et 28. aprilliks oma seisukoht kujundada, vahendas ametiühingu pressiesindaja.

Tänasel trammi- ja trollikoondise juhtkonna ja ametiühingu delegatsiooni kohtumisel taotles ettevõte töötajate ajutist viimist osalisele tööajale. Selle kohaselt väheneks trammijuhtide töökoormus ja sellega koos ka sissetulek 20 protsenti, trollijuhtidel ja töökojatöötajail vastavalt 10 protsenti.

Samas veeremkooseisu mahtusid hinnates võib liinikärbe olla isegi suurem, väidab Transpordi Ametiühingu TTTK osakonna peausaldusisik Alexander Martynenko. Linnavalitsuse plaani kohaselt sõidab sel suvel depoost välja 47 trammi varasemate suvede 53 võrreldes ning 70 trollibussi varasema 85 asemel.

Abilinnapea Jaanus Mutli on ajakirjanduses rääkinud vaid 4-5 protsendisest vähendamisest, mis vastab tavapärastele suvistele mahtudele. Martynenko sõnul pole aga varasematel suvedel töötajaid osalisele tööajale üle viidud, välja arvatud kui on olnud tegu trammiteede renoveerimisega.

Martynenko kinnitas, et ettevõtte koosseisud on niigi juba tänaseks miinimumini kärbitud. Seejuures on kõik pensioniealised trammijuhid 1. aprillist ja trollijuhid 1. maist niigi juba tööl poole kohaga.

«Lõputult kärpida ei saa,» ütles ametiühingu liikmeid esindav Alexander Martynenko.

Transpordi ametiühing loodab korrektsed andmed liinikärbete kohta saada hiljemalt 17. aprilli hommikuks, mille järel läheb asi arutusele töötajate üldkoosolekuil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles