E-kool hakkab SMSiga teatama õpilase puudumisest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-kooli logo
E-kooli logo Foto: e-kool

Neljapäeval oma 10. aastapäeva tähistanud e-kool tutvustab tuleval aastal mitmeid uuendusi, näiteks hakatakse õpilaste puuduisest teavitama SMSiga.

Teiste uuenduste seas lastakse käiku ka e-kooli mobiilirakendus.

«Töötame selle nimel, et keskkonna kasutamine oleks mugav ja lihtne võimalikult paljudel seadmetel, sealhulgas ka tahvelarvutitel ja nutitelefonidel. Koostöös kohalike omavalitsustega soovime lihtsustada koolide aruandlusprotsesse. Kaugemas tulevikus on kavas sisse viia videoloengute ja e-tundide vahendamine,» rääkis e-kooli tegevjuht Sander Kasak.

«E-kooli peamised eesmärgid ja uuendusmeelne olemus on jäänud sisuliselt samaks, mis nad olid kümme aastat tagasi. Esimese pikema ajaproovi edukas läbimine näitab nende alustalade elujõulisust ja väärtust, mis on tegijatele kahtlemata innustuseks ka järgmistel dekaadidel,» ütles Kasak. «Meile oli tähtpäeval parim tagasiside, et oleme haridusmaastikul heas mõttes pidevalt torkinud ja ergutanud koole uuendusi sisse viima.»

E-kool tähistas eile oma peamiste koostööpartnerite ringis Eestis kõige laialdasemalt kasutatava õppeinfokeskkonna 10. aastapäeva. 2002. aastal Vaata Maailma Sihtasutuse toel viie kooliga alustatud pilootprojektist on tänaseks saanud elementaarne osa 422 Eesti kooli argipäevast.

10 aasta jooksul on e-koolist kujunenud oluline õppiva koolipere suhtlemise keskkond enamike Eesti koolide jaoks, ühtekokku on e-kooliga liitunud 85 protsenti Eesti üldharidus- ja kutsekoolidest. 2005. aastast tänaseni arendab ja haldab keskkonda AS Koolitööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles