Advokaat selgitab kantimisskandaali

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Roode erialaks advokaadibüroos on ärilepingud, ühingud ning börsitehingud ja äriõigus, ent ka vaidluste lahendamine.
Siim Roode erialaks advokaadibüroos on ärilepingud, ühingud ning börsitehingud ja äriõigus, ent ka vaidluste lahendamine. Foto: maqs.com

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse isa Väino Pentuse pankrotis transpordifirmaga Autorollo tegelnud vandeadvokaadi Siim Roode hinnangul on tekkinud finantskaoses tegelikult süüdi firma väärtusest viis miljonit krooni enam laenu andnud Swedbank.

Pentus-Rosimannuse antud soovitus ajakirjanikule – «Autorollo pankrotiga seotud sisulistest otsustest oskab teile rääkida vandeadvokaat Roode» – sai järele proovitud. Kuulasin eile Tallinnas Rotermanni kvartalis asuvas advokaadibüroos poolteist tundi juristi selgitusi, miks tehti pankrotiloos nii ja mitte teisiti.

«See oli algusest peale surnud tehing,» ütleb Roode ning joonistab tumesinise viltpliiatsiga tahvlile selgitavaid skeeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles