Leedulased pakivad Ghōris kohvreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahupäeva tähistamine Chaghcharanis.
Rahupäeva tähistamine Chaghcharanis. Foto: Leedu kaitseministeerium

Afganistanis Ghōri provintsis, mille ülesehitust juhtisid leedulased, käib praegu julgeolekuvastutuse andmine kohalikele jõududele, vahendab BNS Leedu kaitseministeeriumi teadet.


31. detsembril kuulutas Afganistani president Hamid Karzai välja julgeolekuvastutuse üleandmise 4. etapi. Selle kavas on ka Tulaki, Saghari, Taywara, Du Layna ja Pasabandi piirkonnad Ghōris.

Need on mainitud provintsi viimased alad, kus seni haldasid korra hoidmist veel ISAFi sõdurid. Afganistani keskosas asuva Ghōri pealinn Chagcharan ning Charsada, Dawlat Yar ja Lal Wa Sarjangali piirkonnad anti üle juba 2. ja 3. etapi käigus.

Lõplikult peaksid Leedu sõdurid Ghōrist lahkuma ja provintsi ülesehitusmeeskonna sulgema käesoleva aasta lõpus. Praegu seal teeniv umbes 150-pealine PRT-16 on viimane Leedu ülesehitusüksus Afganistanis.

Lisaks PRT-le teenivad Afganistanis veel ka Leedu eriväelased, kelle teenistuspaik jääb riigi lõunaossa Zabuli provintsi. Kaotanud on lõunapoolseim Balti riik selles sõjas ühe mehe, 2008. aasta mais Ghōris langenud seersant Arūnas Jarmalavičiuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles