Paavst: usufanatismi juured peituvad Jumala unustamises

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI eile Vatikani lähetatud diplomaate vastu võtmas.
Paavst Benedictus XVI eile Vatikani lähetatud diplomaate vastu võtmas. Foto: Reuters/ScanPix

Vatikani lähetatud diplomaatidele eile uue aasta puhul esinenud paavst Benedictus XVI märkis, et Jumala unustamises ja tema tõelise olemuse eiramises on mullugi taas inimohvreid nõudnud usufanatismi juured.

«Nagu ma korduvalt tähele olen pannud, on see usu enda võltsimine, sest usu eesmärgiks on hoopis meeste ja naiste Jumalaga lepitamine,» iseloomustas umbes 1,2 miljardi liikmega katoliku kiriku juht fanatismi eksimust.

Benedictus XVI rõhutas, et ennekõike just riigijuhtide ülesanne on teha tööd rahu saavutamise nimel, ning kordas taas üleskutset Süürias võimalikult kiiresti vaherahu sõlmida ja konstruktiivset dialoogi alustada. Paavst mainis ära ka Palestiina, Põhja-Aafrika ja mitme teise piirkonna jätkuvalt keeruka olukorra ning meenutas Nigeeria kristlaste kallal ka jõulude ajal toime pandud veretöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles